Summa sidvisningar

onsdag 12 juni 2013

Yttrandefriheten på nätet

Funderar lite kring vår yttrandefrihet. På nätet. Som privatpersoner.

När jag blev arbetslös (som jag fortfarande kallar det) fick jag möjligheten att gå på omställningskurs eller vad det nu kan kallas. Där fick vi mer än en gång veta att "man ska vara försiktig med vad man skriver på nätet" Därför att det läses av arbetsgivare och det man skriver kan då försämra chanserna att få ett arbete. Där för skriver jag idag till alla arbetsgivare (som om de skulle ha tid att läsa allt på nätet)som googlar mitt namn:

Jag vill ha ett jobb, jag kan det mesta, jag har gjort en massa olika saker i mitt liv.
Passerade klimakteriet för länge sedan så PMS eller VAB är inte aktuellt.
Har bil och körkort på bil och truck. T o m körkort på data ECDL.
Bomben som jag hittade på Återvinningscentralen i Visby är ett bevis på noggrannhet i arbetet.
Rånarna som jag jagade ut ur min butik är ett bevis på att jag vill hålla rent och snyggt omkring mig.

Sen finns det länkar till mina bloggar och där är det mina åsikter som gäller och får jag inte skriva mina åsikter längre då...vete fan hur det står till.

Facebook likaså.

Jag är med i facket och A-kassan och har mina försäkringar i god ordning. Ett bevis på hur smart jag är.

Har tagit politisk ställning och är medlem i Socialdemokraterna. Tror på demokrati, jämställdhet och solidaritet. Jag är socialdemokrat för att jag tror att det är det enda möjliga sättet att få ett samhälle framåt, hela samhället.

Röker inte. Fimpade för gott 19980104. Har dock en tanke att när jag fyller 70 ska jag ha guldknytblus och röka cigarett med långt munstycke men det börjar närma sig så jag siktar nog på 80 istället.

Självklart ska jag följa de etiska regler som finns för vad man skriver, precis som alla andra men, jag ska inte censurera mina egna ord  och meningar för att bli en fjäskpotta som lägger mig ner för någon som eventuellt läser mina ord. Tror man sedan på allt som skrivs på nätet så är det ju en sorglig historia i sig. Det finns många anledningar till varför ord blir just skrivna.

Det finns mycket att säga om mig, som inte står på nätet redan så jag rekommenderar alla arbetsgivare att höra av sig, det är mycket bättre att få en egen bild av varandra eller hur. Mycket bättre att få direkta svar på frågorna osv. Bilden att Ditt företag på nätet är kanske inte alltid den bild som är helt verklig. Där står inte personalomsättning eller problem, där visas en designad bild som dina kunder och vi arbetssökande ska se. Du fattar.

Mitt cv finns på Ullas hemsida

Så, yttrandefriheten ska ingen röra, ens för de arbetslösa.

Ha de gott!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar