Summa sidvisningar

söndag 20 februari 2011

Mannagrynspudding

Har gjort mannagrynspuddingar, en med Gotlandsmjölets fibberrika mannagryn och en med dinkelmannagryn även dom fibberrika.
De blev goda, riktigt goda. Bra konsistens och servera med saftsås. Mums!
Kanske inte så GI - men GO!

Koka gröt som recept på förpackningen, vispa i några ägg och russin eller kanel och häll i en ugnsform. Baka i 200gr till puddingen fått fin ljusbrun färg. Låt svalna och sen är det lätt att skära upp lagom portioner till servering.

Annars är det flytten som hägrar mest just nu. Nästa vecka vet vi om vi får flytta in tidigare, 1/4 i stället för 1/5. Det är en hel del som ska åtgärdas i lägenheten så det kan vara bra att flytta in lite pö om pö. Om det nu passar med hyresvärdens hantverkare. Det tar tid att rensa nuvarande bostad.
En del möbler är redan tingade och andra vet vi redan nu att vi inte ska ta med . I gårkväll skrev jag ut flera ritningar av lägenheten och sen gjorde vi olika möbleringsidéer både med nuvarande bohag och som av en händelse började jag möblera med fantasi/önskebohag.
Det är ju så roligt.
Jag har bott i nuvarande hus sedan 1996 och kan inte fatta att så många år har gått. Här växte barnen upp och flyttade ur boet. Här gifte vi oss under äppelträdet. Här tog yngste sonen studenten. Här genomled jag och min familj följderna efter rånet 2007, Här blev jag farmor och mormor. Här startade jag firman Fina Saker och här la jag ner densamma. Här var jag fritidsledare, PROFFICE-konsult, renhållningsarbetare och nu kvarnarbetare med flera ansvarsområden. Min man har hela tiden varit flyttgubbe och nu kommer det sig väl till pass.
Han var även fiskare det första året. Vi hade lax och torsk varje vecka. Nu finns det knappt några fiskare kvar runt Gotlands kuster.
Ja det har runnit mycke vatten under broarna.
Det känns helt ok att börja på nytt i stan. Det känns som om vi får en nystart på mer än ett sätt.
Så den som tror att det är separation på gång - brukar ju vara så när man flyttar till Jungmansgatan - för oss är det vår första gemensamma bostad. Han flyttade in hos mig en gång i tiden men nu flyttar vi in gemensamt, efter 15 år.

På jobbet åker jag runt till butikerna på Gotland och pratar mjöl.
Det är kul eftersom jag har arbetat mig igenom alla processer från att hösa säd i silon till att sälja mjöl i butiken så jag kan min produkt ganska bra. Jag är inte kvarnmästare som det var tanken men det har nog mer med gamla vanor i kvarnen än min ambition att göra. Jag är inte utan uppgifter så jag klagar inte.

Nu är det solig söndag och vi får se vad dagen har att bjuda.
Ha det gott!


1 kommentar:

  1. Välkommen till stan! säger jag då.
    Kanske den där fikaträffen som vi pratat om i flera år äntligen kan bli av nu;-)
    Men får du inte långa arbetsresor?

    SvaraRadera